ARDA-FED - Ardahan Dernekler Federasyonu Haberleri

8 Ekim 2013 Salı

MEHMET ALİ ARSLAN Haber News / İstanbul Esenyurt 


ARDA-FED Esenyurt’a Kahvaltılı Toplantı Yaptı
Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDA-FED) çatısı altında bulanan Dernek Başkanları, Yerel gazeteciler ve bazı yönetim kurulu üyeleri İstanbul Esenyurt ilçesinde Ardahan sorunların tartışıldığı kahvaltılı toplantı yaptı.

Ardahan Dernekler Federasyonu 5 gündem başlığı ile yaptığı toplantı:

1. Ardahana Havaalanı kampanyası

2.Avrasya Maratonu ve organizasyonu

3. ARDA-FED Ardahan75 2. Dergi için çalışmalar

arda-fed4.Ardahan tanıtımı TÜYAP ve Feshane için çalışma

5.ARDA-FED yaklaşan yerel seçim sürecinde etkinliği gündemi oluşturdu.

Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı Güven Doğruyol yaptığı konuşmada ”Fedarasyonun üç yıl önce kurulmasına rağmen 23 Derneğin üye oldu. 2014 Mayıs ayında genel kurul yapacağız. Ardahana Havaalanı için kamuoyu oluşturmalıyız. Ardahana Havaalanı için 3 bin imza topladık bu imzaları Ankara ve Ardahan’da gerekli yerlere ileteceğiz. Kasım ayı sonunda İstanbul’da yerel seçimlerde aday olan Ardahan’lı siyasi parti adaylarına destek için bir organizasyon yapacağız” dedi. Ayrıca bir sonraki toplantının Göle Derneği ev sahipliğinde yapılacağı açıklandı.

Ardahan Kültürevi Başkanı Tuncer Dağ yaptığı açıklamada ”Ardahan Valisi ve Ardahan’daki ilçe kaymakamları Ardahan Derneklerine destek olmuyorlar. Ardahan milletvekileri, Ardahan Valisi’nin İstanbul’daki Dernek toplantılarına katılması gerekir.Ardahan nüfusunun % 73 Ardahan dışındaki Dernekler temsil ediyor.Ardahan’da kalan Nüfusun %23′nü Ardahan Valisi temsil ediyor” dedi.

Toplantıya ilgi yoğundu, başta İlçe Dernek Başkanları, Ardahan Kültürevi yönetimi, Ardahan Basın Konseyi Derneği Başkanı Fakir Yılmaz, Yerel gazeteciler ve çok sayıda Köy Dernek Başkanı toplantıya katıldı.

Toplantıda en fazla ”Ardahana Havaalanı istiyorum” kampanyası konuşuldu.Ayrıca konuşma yapan Dernek Başkanları Ardahan’lı siyasi parti adayların desteklenmesini ve Belediye Meclis üyeliği için Ardahan’lı hemşerilirimizin sayısının yetersiz olduğunu belirtiler.Merkezi İstanbul Kartal İlçesinde bulunan Ardahan Derneği yöneticilerinden Yaşar Geler ile yaptığımız görüşmede, İstanbul Ardahan Deneği’nin Ardahan Dernekler Federasyonu’na katılması için kendi aralarında çalışma başlatıklarını bazı sıkıntıların aşılması halinde Fedarasyona katılabileceklerini belirtti.

Haber / Erkan SARIKAYA


0 yorum:

Yorum Gönder

 
Ardahan Sayfaları © 2013 | Designed by , in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and Forum