Ardahan Kültür Evi Haberleri

8 Ekim 2013 Salı

MEHMET ALİ ARSLAN Haber News / istanbul 

Ardahan Kültür Evi Hizmet Binasının Açılışı 23 Şubat’a
İstanbul Ardahan Kültür Evi ve Ardahan’a bağlı İlçe Derneklerinin Yöneticileri, yapımına devam edilen Kültür Evi inşaatında incelemelerde bulundu.İnceleme sırasında Dernek Yöneticilerine bilgi veren Tuncer Dağ; ”Her şey yolunda giderse Kültür Evi hizmet binasının açılışını 23 Şubat günü gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

Tuncer Dağ başkanlığında yapılan incelemeye; Başkan Yardımcıları Ayhan Aydemir, Ramazan Tan ve Murat Aydın, Göle Dernek Başkanı Ertekin Baysan, Damal Dernek Başkanı Cuma Demir, Ardahan Basın Konseyi Başkanı Fakir Yılmaz, Çıldır Derneği Genel Sekreteri Erdal Karasansar, Hanak Dernek Başkanı ve Ardahan Kültür Evi Başkan Vekili Togay Çoban ile Ardahan Kültür Evi Başkan Yardımcısı ve Posof Derneği adına Mihrican Deniz katıldı.

Kaba inşaatı hemen hemen biten ve 5 kat olarak projelendirilen Dernek Merkezi’ni inceleyen yöneticileri, Kültür Evi Başkanı Tuncer Dağ bilgilendirdi. Dağ; ”Bildiğiniz gibi Kültür Evi inşaatı, uzun bir süreden beri devam ediyor. Bu konuda çok eleştiri alıyoruz. Ama eleştiriler yapılırken şu da unutulmamalıdır; diğer derneklere yapıldığı gibi 100 m2 den tek katlı bir bina değil, 600 m2 lik ve 5 katlı bir tesis yapılmaktadır ve şuanda yoğun bir tempoyla çalışmalar devam etmektedir. Hemşerilerimiz için elimizden gelenin en iyisi için çabalıyoruz. Yapımı tamamlandığında binamız içinde her ilçe derneğine ait bir lokal olacak. Ardahan Fedarasyonu ve Hoçvan Federasyonuna ise 2 ayrı lokal yeri verilecek. Binamız tamamlandığında; tiyatro salonu ve kurslar için eğitim sınıfları, misafirhane, basın odası ve daha birçok bölümden oluşan bir kültür merkezimiz meydana çıkacak ve eğer her şey yolunda giderse açılışını Ardahan’ın Kurtuluş günü olan 23 Şubat’ta yapacağız” dedi.

Dernek başkanları beğenilerini dile getirdi

İnşaatı gezen dernek başkanları ise projenin çok iyi detaylarla hazırlandığını ve tam donanımlı bir kültür merkezinin inşa edildiğini belirttiler. Hanak Dernek Başkanı ve Ardahan Kültür Evi Başkan Vekili Togay Çoban, binanın tamamlanmasının ardından en kısa zamanda taşınacaklarını ifade etti. Başkan Çoban; ”Ardahan için önemli bir proje ve tüm derneklerin tek çatı altında olacağı bir kültür evi oluşuyor. Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi. Göle Dernek Başkanı Ertekin Baysan ise; ”Bu tesis, Ardahan için büyük bir hizmettir. Gerçekten emeği geçen herkesi kutluyorum. Ardahanlılara da bu yakışır ” dedi


0 yorum:

Yorum Gönder

 
Ardahan Sayfaları © 2013 | Designed by , in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and Forum