Ardahan Çıldır Gölü

30 Aralık 2013 Pazartesi 0 yorum



Çıldır Gölü, Ardahan ve Kars il sınırları içerisinde kalan göl, 123 km2 alanı ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük tatlı su ve en büyük ikinci göldür. Deniz seviyesinden 1959 metre yükseklikte bulunan gölün en derin noktası 42 metre ve tektonik oluşumlu bir göldür. Birçok dere ve pınarlarla beslenmekte olan gölün tek çıktısı kuzey batısında yer alan Ermenistan sınırında bulunan Arpaçay kolu olan Telek Çayı'dır. En büyük olanı Akçakale harabelerinin yanında yer alan adadır. Göl etrafında çok az bitki örtüsü gelişmiştir ancak gölü çevreleyen otlaklarda yoğun hayvancılık yapılmaktadır.

Yılın dört mevsiminde yapılabilen balıkçılık yöre halkı için önemli bir ekonomik gelir kaynağı teşkil etmektedir. Gölde balıkçılık önemli bir insan aktivitesi olup, kışın buz tutan gölde kalın buz tabakası kırılarak balık avlanmaktadır. Gölde yakalanan en önemli balık türü (aynalı) Sazan (Cyprinus carpio). Ancak kurak geçen mevsimlerde, göl seviyesi hızla çekilmekte ve bu nedenle sazan gibi türlerin üremesi için gerekli sazlıklar daralmaktadır. Bununla beraber, birçok balıkçının yasaklara uymayarak kontrolsüz avlanmaları balık stoklarını olumsuz etkilemektedir.

Gölün sadece kuzey batısında seddeyle ayrılmış bataklık ve sulak çayırlar bulunur. Genelde göl çevresi mera vasıflı olup, sert bölge iklimi tarıma olanak vermez. DSI tarafından gölü beslemek amacı ile yapılan derivasyon tünellerinin hem diğer havzalardaki kirlilik yükünü göle taşıması, hem de hayvancılık açısından çok önemli çayırların kurumasına neden olması mümkündür. Ayrıca inşaatı henüz tamamlanmamış olan Kuzey derivasyonunun Çıldır'ın çok önemli çayırlığı olan Karaçay ovasının ot verimini ciddi boyutta etkilemesi söz konusudur.

Ardahan Yöresel Yemekleri / Ardahanın mutfağı

0 yorum



Kaz Etli Üçlü Pilav: Kaz etli üçlü pilav için gerekli malzemeler: 1 bütün Kaz, 1,5 su bardağı pirinç, 1,5 su bardağı bulgur, 1 çay bardağı tel şehriye, 2 çorba kaşığı tereyağı, Kaz eti suyu, sıcak su ve tuz. Yapılışı ise Kazı tencereye alın ve yeteri kadar suyla 4-5 saat kadar pişirin. İçine büyükçe doğranmış soğan, tane karabiber ve defneyaprağı katabilirsiniz. Pişen kazı fırın tepsisine alın ve üzerine fırçayla yağ sürün. Püf noktası; kaz eti haşlandıktan sonra fırında kızarmalıdır.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin. Pilavı hazırlarken; tencereye önce tereyağını ve şehriyeyi koyup kavurun. Ardından ıslatılmış pirinci ve bulguru ekleyip biraz daha kavurun. Kaz eti suyunu ve sıcak suyu koyun. Tuzunu da ilave edin ve kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Servis tabağına pilavı koyun. Üzerine pişen kazı dilerseniz bütün olarak ya da parçalayarak koyun.
Afiyet olsun.. Ardahan haberleri resimleri videoları ise
www.mehmetaliarslan.name.tr internet sitesinde

Ardahan Chp Haberleri 2013

28 Aralık 2013 Cumartesi 0 yorum


CHP Ardahan İl ve İlçe Belediye Başkan Adaylarını Tanıttı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan İl 
Başkanı İlimdar Senem, partisinin İl ve ilçe
Belediye başkan adaylarını düzenlenen
Törenle kamuoyuna tanıttı





ARDAHAN,CHP,HABERLERİ,ARDAHANIN,GAZETESİ,SERHAT,GAZETE,2014,YEREL,BELEDİYE,SEÇİM,SEÇİMLERİ,MEHMETALİ,ASLAN,MEHMET,ALİ,ARSLAN,HABER,NEWS,WWW,COM,TR,NAME,İNFO,ORG,

Ardahan Haberleri

0 yorum



ARDAHANLILAR BU SEFER ROBOSKİ İÇİN BİRLEŞTİ

ŞIRNAK ULUDERE İLÇESİNDE 
34 sivil yurttaşın Ölüm yıldönümü Kapsamında
Ardahan Öğrenci Derneği (AÖDER) üyeleri
Roboski katliamını kınamak amacıyla dernek
Binasından Kongre Caddesi'ne yürüdü.
Yürüyüş boyunca sık sık Faşizme karşı omuz omuza
Bütün Halklar Kardeştir Sloganları Atıldı
Yürüyüşe Ardahan Halkıda Büyük Destek Verdi


ardahan,haberleri,news,2013,mehmetali,aslan,haber,gazetesi,gazeteleri,mehmetali,arslan,haber,news,www,roboski,şırnak,uludere,ardahanlılar,serhat,

Ardahan Çalabaş Köyü

27 Aralık 2013 Cuma 0 yorum




Serhat Kalkınma Ajansı Yurt Dışı Gezisi Düzenledi

0 yorum



Kars Valisi Eyüp Tepe, Serhat Kalkınma Ajansı
(SERKA) heyetiyle, Fransa ve Belçikaya'ya 
Yaptığı inceleme gezisi hakkında bilgi verdi
SERKA Yönetim Kurulu Başkanı Kars Valisi 
Tepe başkanlığındaki heyete, Ağrı Valisi
Mehmet Tekinarslan, Ardahan Valisi 
Seyfettin Azizoğlu Iğdır Valisi Ahmet 
Pek ile belediye başkanları, Ticaret Ve Sanayi
Odası başkanları ve il genel 
Meclisi başkanları eşlik etti



   www.mehmetaliarslan.name.tr







serhat,ardahan,kars,ığdır,gazetesi,haberleri,2013,news,kaı,medya,media,mehmet,ali,aslan,haber,news,serhatardahan,com,tr,info,

Ardahan Gazetesi / Kaz Haberleri 2013

26 Aralık 2013 Perşembe 0 yorum


 KAZ ALTINLA YARIŞIYOR
Ardahan ve Kars'ın yöresel lezzetlerinden 
Kaz Eti altınla yarışıyor.
Bölgeye özgü kış besin maddeleri arasında yer
Alan kaz, 100 liradan satışa sunuluyor. Gramı 
80 liradan alıcı bulan altınla yarışan kaz Eti,
Fiyatına rağmen büyük talep görüyor.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün,
AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kars ve Ardahan
Bölgesindeki kaz yetiştiricilerinin bu yıl ortalama 
200 bin civarında kaz yetiştirdiğini söyledi.

www.mehmetaliarslan.name.tr




ardahan,kars,ığdır,kazı,kaz,kazlar,kazet­i,eti,2013,haber,news,mehmetali,gazetesi­,haber,kaı,gündem,aktüel,com,tr,info,ser­hat,doğunun,incisi,aslan,mehmet,ali,news­,medya,

Ardahan - Kars Sarıkamış Haberleri

25 Aralık 2013 Çarşamba 0 yorum


Ardahan'dan Sarıkamış'a Bin Kişilik Çıkarma yapacak Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde
ikincisi düzenlenecek olan Sarıkamış
Şehitlerini Anma Yürüyüşü
5 Ocak 2014 tarihinde gerçekleştirilecek

MEHMET ALİ ARSLAN Haber News / 


Ardahan Gazetesi Haberleri

21 Aralık 2013 Cumartesi 0 yorum



ARDAHANDA YERLİ MALI HAFTASI 
Tutum, Yatırım ve Yerli Malı haftası
Etkinlikleri kapsamında Ardahan'da ki
Okullarda çeşitli etkinlikler düzenlendi
İlköğretim Okullarında yapılan etkinliklerde
Öğrencilerin evlerinden getirdikleri pasta
Börek, tatlı gibi farklı yiyecek türleri bir
Masada birleştirilerek etkinliğe katılan
Öğretmen, öğrenci ve velilere ikram edildi

Ensar Öğüt Haberleri 2013 / Yaktığı samanlarla Hem ısındı Hem eylem Yaptı

13 Aralık 2013 Cuma 0 yorum


CHP'li Ensar Öğüt Atın Çektiği Traktöre Bindi, Saman Balyası Yaktı
Chp'den Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıklayan CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, köylülerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla atın çektiği traktöre bindi, ardından bir balya saman yaktı.
Bir süredir Kocaeli'nin tüm ilçelerini dolaşan CHP milletvekili Ensar Öğüt, İzmit'e bağlı Akmeşe Köyü'ne giderek köylülerin sorunlarını dinledi. Ensar Öğüt burada hayvancılık yapan köylülerin ot ve saman sıkıntısı çektiğini ve fiyatların çok yüksek olduğunu, köylünün ayrıca traktörü için mazot alamaz hale geldiğini söyledi. Ögüt köy meydanında bir atın çektiği traktöre binip daha sonra da bir Balya samanı ateşe verdi.




Ardahan Çıldır Gölü Dondu / 2013 Haberleri

0 yorum


Ardahan'ın Çıldır ilçesi yakınlarında yer alan Çıldır Gölü, aşırı soğuklar nedeniyle dondu. Ardahan'ın Çıldır ilçesi yakınlarında yer alan Çıldır Gölü, aşırı soğuklar nedeniyle dondu.

Hava sıcaklığı gece sıfırın altında 18 dereceye kadar düşerken, 124 bin metrekare alana sahip Çıldır Gölü'nün üzeri buz tabakasıyla kaplandı.


Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy 2013 Haberleri

0 yorum


Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, facebook sayfasında, Adaylık ve Belediyenin hizmetleri ile ilgili paylaşımlara yorum yapan hemşerilerine teşekkür etti Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Facebook sayfasında, Adaylık ve Belediyenin hizmetleri ile ilgili paylaşımlara yorum yapan hemşerilerine teşekkür etti.

Ardahan Belediye Başkanı iken tekrardan AK Parti Belediye Başkan adayı gösterilen Başkan Köksoy, kendisine hayırlı olsun dileklerinde bulunan takipçilerine teşekkür ederek şöyle devam etti;

"Bilindiği gibi bundan 5 yıl önce Belediyemize ait bir internet sitesi bile yoktu. Bugün çok şükür internet sitemizi en iyi şekilde yaparak Vatandaş-Belediye arası bir köprü oluşturduk.

Ziyaretçi sayfasına gurbetteki vatandaşlarımız, akrabalarına arkadaşlarına mesaj gönderirlerken, bizlere de bu hizmetten dolayı teşekkür ediyorlar. Bu bölümde belediyemizle ilgili veya şahsıma yönelik sorulan sorulara anında cevap veriyoruz.

Tabi bunun yanında, bizi facebooktan takip eden hemşehrilerimizin de Facebook'dan yazdıkları önemli mesajları var. Bunları zaman buldukça takip etmeye çalışıyorum. Bundan dolayı, bizleri adaylık konusunda, belediyemizin ziyaretçi sayfasına, yada Facebook dan mesaj yazarak, tebrik eden destekleyen, bütün hemşerilerime ve dostlarıma sevgi ve saygılarımı sunuyorum

kaynak: Ardahan belediyesi


Ardahan Merkez 2013 Manzaraları

0 yorum




Ardahan çıldır Aşıkşenlik Kasabası

3 Aralık 2013 Salı 0 yorum

Ardahan çıldır Aşıkşenlik Kasabası

 
Ardahan Sayfaları © 2013 | Designed by , in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and Forum