Ardahan Yöresel Yemekleri / Ardahanın mutfağı

30 Aralık 2013 Pazartesi



Kaz Etli Üçlü Pilav: Kaz etli üçlü pilav için gerekli malzemeler: 1 bütün Kaz, 1,5 su bardağı pirinç, 1,5 su bardağı bulgur, 1 çay bardağı tel şehriye, 2 çorba kaşığı tereyağı, Kaz eti suyu, sıcak su ve tuz. Yapılışı ise Kazı tencereye alın ve yeteri kadar suyla 4-5 saat kadar pişirin. İçine büyükçe doğranmış soğan, tane karabiber ve defneyaprağı katabilirsiniz. Pişen kazı fırın tepsisine alın ve üzerine fırçayla yağ sürün. Püf noktası; kaz eti haşlandıktan sonra fırında kızarmalıdır.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin. Pilavı hazırlarken; tencereye önce tereyağını ve şehriyeyi koyup kavurun. Ardından ıslatılmış pirinci ve bulguru ekleyip biraz daha kavurun. Kaz eti suyunu ve sıcak suyu koyun. Tuzunu da ilave edin ve kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Servis tabağına pilavı koyun. Üzerine pişen kazı dilerseniz bütün olarak ya da parçalayarak koyun.
Afiyet olsun.. Ardahan haberleri resimleri videoları ise
www.mehmetaliarslan.name.tr internet sitesinde

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Ardahan Sayfaları © 2013 | Designed by , in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and Forum